Artikel Picknick Webregio

NIEUWS - Woensdag 27 Mei 2009

Gemakkelijk picknicken met alles erop en eraan

27 mei 2009

ALMERE - In de lente wil iedereen buiten zijn. Lekker ontspannen op het terras of naar het park, om met de tenen in het gras te picknicken. Meestal krijgt de rest van de stad gelijktijdig hetzelfde idee. Gevolg; lege schappen stokbrood en lange rijen in de supermarkt. Om alle mogelijke ongemakken te vermijden bezorgt Beleg van Almere picknickmanden aan huis gevuld met hapjes en drankjes om een dag in het park door te komen.

 

Het mooie weer van de afgelopen tijd werd dinsdagochtend afgesloten met een storm vol hagel, donder en bliksem. Niet de ideale omstandigheden voor een picknick, voor deze gelegenheid werd de picknickmand uitgeprobeerd in een Amsterdamse woonkamer. De picknickmand en een koelbox worden keurig aan de deur bezorgd en de speurtocht begint. Doordat alle etenswaren netjes verpakt zijn in het plastic voelt het alsof ieder bakje dat geopend wordt een cadeautje of verrassing is. Het meegebrachte waterbestendige kleed laten we ongebruikt links liggen, die is handig voor in het gras, maar niet nodig in de kamer. 
 
De picknick is voor minimaal acht personen verkrijgbaar en kent de varianten Italiaans, Spaans, wereld en kinderpicknick. Na het verwijderen van alle plasticfolies kijken mijn picknickkameraad en ik naar een tafelkleed met daarop Italiaanse wraps, pistoletjes tonijn met chiliboter, spiesjes met mozzarella en cherrytomaatjes, pastasalade met garnaaltjes, quiche, muffins, toetjes, stukjes stokbrood, gevulde paprika’s, geitenkaasbolletjes, dadels en een bordje met Spaanse vleeswaren. Genoeg keuze dus. Het drinken bestaat uit vers sinasappelsap en een fles prosecco. En alle etenswaren zijn op een praktische manier gepresenteerd zodat je zorgeloos kunt genieten. 
 
Ook zijn alle benodigdheden geleverd. Naast het zitkleed is er een tafelkleed, bordjes, bestek, bekers, flutes en prikkers voor de tapas. Voor de stevige trek beginnen we aan de pistoletjes en de wraps. Beiden zijn niet kinderachtig belegd en vormen een goed begin. Daarna willen we alles proberen, de quiche gaat op en we beginnen te snacken van de tapas. De garnalensalade is heerlijk fris voor een zonnige middag, maar komt op een druilerige dag in de woonkamer ook volledig tot zijn recht. De prosecco smaakt er goed bij en zorgt voor een feestelijke sfeer. Na het toetje, verse wit chocolademouse, opgesmuld te hebben stemmen we allebei in dat het eten onze verwachtingen overtrof. 
 
De gerechten in de picknickmand zijn van professionele kwaliteit, Beleg van Almere maakt het zich er niet gemakkelijk van af en besteedt aandacht aan de kleinste details. Buiten dat het eten goed was, zat het eten mooi gepresenteerd in mooie bakjes en waren er stevige, plastic bordjes en bestek. Niet alleen voor gezellige samenkomsten buiten, ook voor formele bijeenkomsten kan het Beleg van Almere uitkomst bieden. En mocht het slecht weer buiten zijn: Beleg van Almere bezorgt ook ontbijten voor alle gelegenheden, brunches en high tea. En met de rommel kom je niet te zitten, de mand en al het afwas worden later weer opgehaald. 
 
Tekst: Claire van der Hall
 

Naam: Beleg van Almere
Telefoonnummer: 036-5341665 of 06-55377880
E-mail: info@ontbijtenzo.nl
Website www.ontbijtenzo.nl
Menuprijs: picknick € 21,50 per persoon

 

kinderpicknick € 12,

 


Meer leuke artkelen kunt u lezen op http://www.webregio.nl
Geen producten
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
24 januari zijn wij gesloten !!